1963 Se producea un eveniment cu influenţe majore în Asia de sud-est. Urmare a atacurilor asupra pagodei Xa Loi, Departamentul de stat american transmitea ambasadei Statelor Unite de la Saigon să încurajeze pe generalii armatei Republicii Vietnam în a organiza o lovitură de stat împotriva celui dintâi preşedinte din istoria ţării, Ngo Dinh Diem, dacă acesta nu se dezicea de acţiunile fratelui mai mic, Ngo Dinh Nhu. Executate de forţele speciale ale armatei sud-vietnameze, la ordinul lui Nhu, atacurile asupra simbolurilor budiste au dus la arestarea a peste 1.400 de călugări şi la sute de victime şi de dispăruţi. În mare majoritate budistă, populaţia s-a revoltat împotriva discriminărilor religioase impuse de guvernul catolic.
Pentru moment, situaţia s-a liniştit, însă era doar calmul de dinaintea furtunii. În noiembrie, preşedintele şi fratele său au fost capturaţi şi executaţi de generalii care au organizat lovitura de stat, cu ajutorul CIA. Atunci când a aflat de “isprăvile” celor de la sud, liderul comunist nord-vietnamez Ho Chi Minh ar fi declarat: Nu-mi vine să cred că americanii pot fi într-atât de proşti. Şi mai clară era declaraţia Comitetului executiv al Partidului comunist nord-vietnamez:
Consecinţele loviturii de stat de la 1 noiembrie vor fi exact opusul calculelor făcute de imperialiştii americani. Diem era unul dintre cei mai puternici luptători împotriva poporului şi a comunismului. Tot ce s-a întreprins în încercarea de a înăbuşi revoluţia a fost făcut de Diem. Diem era unul dintre cei mai competenţi lachei ai imperialiştilor americani, Dintre toţi anti-comuniştii din Vietnamul de Sud sau dintre cei exilaţi în alte ţări, niciunul nu are suficientă putere şi nici capacitatea de a-i face pe ceilalţi să i se supună. Prin urmare, administraţia lacheilor nu va mai putea fi stabilizată. Lovitura de stat de la 1 noiembrie 1963 nu va fi ultima.
Şi, într-adevăr, după asasinarea lui Diem, Vietnamul de Sdu n-a mai avut parte de un guvern stabil. Au avut loc mai multe lovituri de stat, în primii ani de după moartea sa. Dacă americanii au continuat să influenţeze politica Saigonului, asasinarea preşedintelui i-a ajutat pe nord-vietnamezi să-şi caracterizeze compatrioţii de la sud drept suporteri ai colonialismului.
Tot atunci, Billy J Kramer and the Dakotas urcau pe locul întâi în topul britanic, cu Bad to Me, acolo unde aveau să rămână timp de trei săptămâni. Compusă de John Lennon, melodia fusese încredinţată lui Billy J, şi el originar din Liverpool, şi el impresariat de Brian Epstein. Pe faţa B a acestui prim nr. 1 single se afla o altă compoziţie a lui John, şi ea creditată a fi fost realizată împreună cu Paul McCartney – I Call Your Name. Bad to Me fusese compusă de John pe când se afla în vacanţă, în Spania. La întoarcere, acesta a realizat un demo, la sfârşitul lui mai 1963. Dacă Bad to Me nu a apărut niciodată pe un album The Beatles, I Call Your Name a fost inclus pe EP-ul Long Tall Sally, deoarece lui John nu i-a plăcut cum suna versiunea lui Billy J şi faptul că piesa, una din primele sale compoziţii, fusese plasată pe faţa B a single-ului.
Intentiile or fi ele bune dar facebookul dupa cum stim este ceva virtual.Iar viata virtuala nu prea are legatura cu cea reala dupa cate am observat.