25 iulie

1978 Vedea lumina zilei Louise Joy Brown, primul copil conceput prin fertilizare in vitro. Evenimentul se producea la spitalul din Oldham, în Marea Britanie, iar fetiţa cântărind 2,608 kg venea pe lume prin cezariană. Părinţii Lesley şi John Brown încercaseră timp de nouă ani diverse tratamente, pentru a avea copii, fără succes, deoarece mama avea trompele uterine blocate. Lesley fusese supusă unei proceduri speciale, în noiembrie 1977, după care a dus sarcina cu bine, până la capăt. Cei doi au devenit părinţi în acelaşi mod, patru ani mai târziu, când a apărut Natalie. În mai 1999, aceasta a devenit primul copil din lume născut prin fertilizare in vitro care devenea mamă în mod normal. În 2004, Louise s-a căsătorit cu portarul unui club de noapte. Fiul celor doi, Cameron, conceput în mod natural, s-a născut în decembrie 2006. În anul următor, a murit John, tatăl Louisei, lucrător la căile ferate. Mama, Lesley, a încetat din viaţă în iunie 2012, într-un spital din Bristol, la 64 de ani, din cauza complicaţiilor apărute în urma unei infecţii la vezica biliară.

Tot atunci, topul britanic continua să fie dominat de Olivia Newton-John şi John Travolta, cu o melodie extrasă din coloana sonoră a filmului Grease. Single-ul You’re the One That I Want a petrecut în acea vară nu mai puţin de nouă săptămâni în fruntea ierarhiei muzicale din Marea Britanie. De altfel, din iunie 2012, este al şaselea cel mai bine vândut single din această ţară, prin cele aproape două milioane de exemplare cumpărate de fani. Figurase timp de o săptămână ca nr. 1 şi în Billboard Hot 100, în luna iunie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>