Tiger a făcut dinţi…

… Şi a muşcat din nou. După peste 900 de zile fără de victorie, acum a câştigat pentru a treia oară în ultimele şapte turnee la care a luat startul. Cel mai recent succes a fost realizat duminică, pe terenul Clubului Congresului din Bethesda, în apropiere de Capitala Statelor Unite, adică fix în locul care găzduia Openul american, anul trecut.

Îmi amintesc că a fost o perioadă când lumea spunea că n-o să mai câştig niciodată. Cât a trecut de-atunci, şase luni?

După această victorie, Tiger s-a detaşat pe locul doi în clasamentul tuturor timpurilor, cu 74 de succese în Circuitul american. Cu una mai multe decât legendarul Jack Nicklaus. Următorul reper îl constituie liderul acestei ierarhii, regretatul Sam Snead (82). Până la rezumatul de miercuri, de la Eurosport, menţionez că Woods a salvat extraordinar în ultima zi, scoţând mingea din lizieră, la cupa a 12-a, acolo unde executase un hook, cu lovitura a doua, după un copac aflat îndeajuns de aproape de traiectoria swing-ului său pentru a-i avertiza pe spectatori că s-ar putea ca mânerul crosei sale iron nr. 9 să cedeze. Nu s-a întâmplat astfel, iar rezultatul a fost spectaculos: mingea s-a poziţionat cuminte pe suprafaţa de putting.

Apoi, aflat la egalitate pe primul loc cu Bo Van Pelt, Tiger a reuşit un nou moment de magie, trimiţând cu putter-ul în cupă, pentru un birdie de la 7 metri. Adversarul n-a reuşit să facă faţă ultimelor trei cupe, fiecare încheiate cu bogey, şi la final Tiger a câştigat la diferenţă de două lovituri.

Întrebat unde anume şi-a revenit jocul său, în ultimele şase luni, Woods a răspuns simplu: “peste tot”. Şi statisticile nu mint: victoria din Maryland l-a urcat pe locul întâi în clasamentul pe puncte al Cupei FedEx, este primul într-o ierarhie a mediei scorurilor, al cincilea la driving, al zecelea la mingi puse pe green în standard şi al 14-lea la loviturile de pe green.

Ultima dată când Woods a avut un început de sezon asemeni celui actual a fost în 2009, când a câştigat în aceleaşi locuri: Bay Hill, Muirfield Village şi terenul Congresului. Atunci a câştigat pentru a doua oară în carieră Cupa FedEx.

“Acela a fost un an bun, îşi aminteşte el. Cred c-am câştigat de şase ori în acel an. Ar fi frumos dacă aş ajunge la acelaşi total, cu două turnee de mare şlem.”

Prima astfel de ocazie majoră i se va ivi peste două săptămâni şi jumătate, când este programat startul Openului britanic, pe terenul Clubului Royal Lytham & St. Annes din comitatul englez Lancashire. De urmărit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>