2 octombrie

1959 Avea loc premiera serialului The Twilight Zone. Zona crepusculară era o antologie TV creată de Rod Sterling şi avea să ruleze la televiziunea americană CBS în următoarele cinci sezoane. Era vorba de o serie de episoade fără legătură între ele, care descriau întâmplări paranormale, futuriste, distopiene, absurde sau, pur şi simplu, deranjante mental. De obicei, fiecare dintre subiecte venea cu o răsturnare de situaţii neaşteptată şi avea şi o morală.

Serialul s-a făcut remarcat prin numărul de vedete consacrate (Joan Blondell, Ann Blyth, Burgess Meredith, Ed Wynn) sau de tineri actori care au devenit celebri (Robert Duvall, Mariette Hartley, Ron Howard, Burt Reynolds sau William Shatner), care au jucat în episoadele sale. Rod Serling a fost producător executiv şi scenarist principal; a scris, singur sau în colaborare, nu mai puţin de 92 din scenariile celor 156 de episoade.

În acelaşi timp, era gazda emisiunii, oferind comentarii de tip monolog, la începutul şi sfârşitul fiecărui episod, în faţa camerei de filmat sau din off. Acestea rezumau evenimentele din episodul cu pricina, folosind un ton criptat sau dezvăluitor, elocvent sau nemilos. Erau descrise pe scurt modul şi motivele pentru care personajul principal ajunsese în Zona crepusculară. Aceasta nu era văzută ca univers tangibil, ci mai degrabă ca o metaforă a circumstanţelor ciudate, care duceau la dispariţia protagoniştilor.

Tot atunci, Craig Douglas se afla pe locul întâi în topul britanic, cu Only Sixteen. Single-ul a petrecut patru săptămâni pe această poziţie şi a fost singurul nr. 1 britanic, pentru solistul vocal orginar din Insula Wight.

Înainte de a se lansa în show business, Douglas a livrat lapte la domiciliul clienţilor. De aici, porecla ulterioară, de “Lăptarul cântăreţ”. Versiunea sa la Only Sixteen s-a vândut în mai multe exemplare în Marea Britanie decât originalul lui Sam Cooke. Cover-ul fusese înregistrat în studiourile londoneze EMI de pe Abby Road, cu ajutorul lui Mike Sammes, care l-a acompaniat pe Douglas, fluierând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>