18 august

1977 Steve Biko era arestat la unul din barajele poliţiei sud-africane, în baza Decretului anti-terorism nr. 83. Se întâmpla la King William’s Town, din provincia Eastern Cape. Tânărul activist anti-apartheid, în vârstă de 30 de ani, avea să moară peste mai puţin de o lună, în urma grevei foamei de şapte zile, a transportului pe cei 1.100 km de la Port Elizabeth până la Pretoria şi a bătăilor primite în timpul detenţiei. Era cel de-al 20-lea deces al unei persoane de culoare reţinute de autorităţile sud-africane, în ultimul an şi jumătate. Moartea sa a atras atenţia asupra abuzurilor comise de regimul de apartheid din Africa de Sud.

Tot atunci, Angelo ocupa locul întâi în topul britanic. Piesă criticată de presa de specialitate, deoarece semăna prea mult cu Fernando, lansată mai devreme de ABBA, suedezii văzuţi drept principali rivali în Marea Britania. Angelo devenea cel de-al doilea nr. 1 pentru The Brotherhood of Man, după Save Your Kisses for Me, din anul anterior, melodie cu care câştigaseră premiul Euroviziunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>