Elvis Presley – Young and Beautiful

Jailhouse Rock este considerată drept cea mai valoroasă peliculă din bogata filmografie a lui Elvis Presley. Realizată în 1957, istoriseşte povestea unui tânăr condamnat la închisoare pentru omor. Colegul de celulă îşi dă seama de uriaşele capacităţi muzicale ale lui Vince Everett. După eliberarea din penitenciar, aflat în căutarea unei slujbe ca solist vocal într-un club, Vince o întâlneşte pe Peggy van Alden, un impresar care-l ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Pe măsură ce devine cunoscut, egocentrismul eroului principal îi influenţează negativ relaţiile cu cei alături de care pornise la drum.

La doar două săptămâni după încheierea filmărilor, Judy Tyler, actriţa care interpretase rolul impresarului şi iubitei lui Vince Everett, murea într-un accident de maşină, petrecut pe drumul dintre Los Angeles şi New York, pe 3 iulie 1957. În încercarea de a evita o maşină cu remorcă, ieşită brusc pe şosea, de la un popas turistic, soţul acesteia, actorul Gregory LaFayette, a intrat în coliziune cu un alt vehicul, în apropierea localităţii River Rock din Wyoming. Judy a murit pe loc, Gregory o zi mai târziu. Tânăra în vârstă de 24 de ani, născută sub semnul Balanţei, solicitase o pauză de trei luni conducerii musicalului de pe Broadway în care juca, pentru a filma Jailhouse Rock, la Hollywood.

Puternic emoţionat de dispariţia colegei de  platou, Elvis nu a participat la premiera oficială a filmului, eveniment produs pe 8 noiembrie 1957, la Loews State Theater din Memphis, Tennessee. Mai mult, se spune că Regele Rock and Roll-ului nu a vizionat niciodată pelicula, odată realizat montajul final. Compusă de Abner Silver şi Aaron Schroeder, Young and Beautiful este una din cele şapte piese incluse în coloana sonoră. O altă poveste interesantă, asupra căreia voi reveni, o constituie modul în care cuplul Leiber/Stoller a compus patru din melodiile filmului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>