3 august

1958 Primul submarin cu propulsie nucleară din lume, Nautilus, efectua în premieră traversarea în submersiune a calotei de la Polul Nord. Numit după vasul căpitanului Nemo, din 20 de mii de leghe sub mări - romanul lui Jules Verne, şi după un alt submarin cu acelaşi nume, care servise în Cel de-al Doilea Război Mondial, actualul Nautilus a fost scos din serviciul militar în 1980 şi desemnat Monument Istoric Naţional, doi ani mai târziu. În prezent, nava a fost transformată în muzeu de istorie a submarinelor, în Groton, Connecticut, calitate în care este vizitată de aproape un sfert de milion de oameni anual.

Tot atunci, Dean Martin urca pe locul 5 în topul britanic, cu Return to Me. Piesa avea să continue ascensiunea, alte două locuri, până pe 3, acolo unde a staţionat timp de trei săptămâni, înainte de a atinge cea mai înaltă poziţie, locul 2, în prima săptămână din septembrie. Era cel mai de succes single al americanului de origine italiană, după Memories Are Made of This – locul 1 în Marea Britanie în primăvara lui 1956.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>