2 iulie

1964 Cilla Black reintra în studiourile din Abbey Road, pentru a înregistra următorul single de după hit-urile ‘Anyone Who Had a Heart’ şi ‘You’re My World’, ambele ajunse nr. 1 în topul britanic. Dat fiind că materialul fusese oferit de cel mai în vogă cuplu de compozitori ai momentului – John Lennon şi Paul McCartney – aşteptările erau uriaşe. Fosta garderobieră de la clubul Cavern din Liverpool i-a avut alături în studio pe doi dintre cei patru The Beatles, atunci când a înregistrat ‘It’s for You’. Mulţi au văzut această piesă drept o copie nereuşită a lui ‘Anyone Who Had a Heart’, realizarea Bacharach/David.

Nici măcar faptul că George Martin a fost producător nu a salvat soarta melodiei. Cilla îşi aminteşte:

“A fost o sesiune pe cinste. John şi Paul i s-au alăturat lui George Martin. Am realizat o dublă, după care fiecare a avut o altă părere, în privinţa modului cum ar trebui înregistrată piesa. George a spus că o vede într-un fel, John şi Paul în altul, iar eu am efectuat modificările aşa cum am crezut de cuviinţă, cât timp ei se gândeau ce altceva s-ar putea face în privinţa compoziţiei.”

‘It’s for You’ a fost un eşec. Doar două săptămâni petrecute în Top 10 din Marea Britanie, pe locurile 8 şi 7, la sfârşitul lui august şi începutul lui septembrie, şi doar poziţia 79 în Billboard Hot 100.

În aceeaşi zi, pe primul loc în Marea Britanie se afla un american. Roy Orbison era în nota-i obişnuită, cu ‘It’s Over’. O melodie, lansată la casa de discuri Monument, care nu se bucurase de acelaşi succes în topul de acasă, unde nu urcase decât până pe 9. Desigur, popularitatea din Arhipelag era de înţeles dacă menţionăm că Roy fusese în turneu în Marea Britanie, alături de The Beatles, în anul anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>