Alabama Shakes live

Vorbeam mai deunăzi despre experienţele mele noctambulo-matinale, datorate iniţiativei youtube de a transmite mai multe feed-uri live de la festivalurile din Statele Unite. Văzusem atunci cele trei trupe cap de afiş de la Lollapalooza, în Chicago, şi spuneam că, în cele trei seri de concerte, Red Hot Chili Peppers mă dezamăgiseră, Jack White mă încântase, iar The Black Keys mă făcuseră să rămân pe aceeaşi fereastră de pe monitor. Şi-mi spuneam că nu cred să ajung prea repede la o asemenea saţiezitate muzicală. Dar uite că socotelile sunt făcute tocmai pentru a fi date peste cap.

În dimineaţa de 13 octombrie 2012, am (re)descoperit o trupă, Alabama Shakes, excepţională. Interesant a fost că am avut de ales între sudişti şi Black Keys, postaţi în acelaşi timp, pe celălalt canal al transmisiunii live. Alegerea n-a fost câtuşi de puţin dificilă. Probabil şi pentru că pe băieţii din Ohio îi văzusem cu o lună înainte. Oare? :)

În tradiţia ultimilor ani, era normal ca o astfel de perlă să rămână undeva în sfera cunoscătorilor. Sunt curios cât timp va trece până ce industria va decide că e ok să-i promoveze. Dacă va decide, desigur.

Până atunci, pentru toţi non-noctambulo-matinalii din ţară şi de aiurea, iată o mostră din ceea ce înseamnă Alabama Shakes live. Audiţie şi vizionare cu bine :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>