1969 Se întâmpla pe o trecere de pietoni din Londra. Fotograful Iain Macmillan imortaliza unul din momentele care aveau să intre în istoria muzicii. Poza sa, înfăţişându-i pe cei patru Beatles traversând strada, ajungea coperta albumului Abbey Road. Ideea i-a aparţinut lui Paul McCartney. În acea dimineaţă, la ora 11:30, i-a scos din studio pe ceilalţi trei colegi de trupă, l-a cocoţat pe Macmillan pe o scară şi împreună au avut la dispoziţie zece minute pentru a realiza fotografia. Atât a putut opri poliţistul traficul auto de pe Abbey Road. În scena respectivă, cei patru traversează strada în şir indian. John este primul, urmat de Ringo, de Paul (în picioarele goale) şi de George.
Cu excepţia ultimului, ceilalţi trei poartă costume create de Tommy Nutter. În stânga imaginii, parcat în apropierea trecerii de pietoni, se află un Volkswagen Beetle alb, o maşină aparţinând uneia dintre persoanele care locuiau în blocul de vizavi de studioul de înregistrări. După lansarea albumului, numărul de înmatriculare al acesteia, LMW 281F, a fost furat în mai multe rânduri. În 1986, maşina a fost vândută la o licitaţie, pentru 2.530 de lire sterline, iar din 2001 este expusă într-un muzeu din Germania.
Pietonul aflat pe trotuar, din dreapta imaginii, este Paul Cole (născut aproximativ în 1911 şi mort pe 13 februarie 2008. Era un turist american, fotografiat fără să ştie. Asta până când s-a recunoscut pe coperta albumului, câteva luni mai târziu. A existat şi un alt set de fotografii, realizat de Linda McCartney. Una dintre ele este cea care apare în stânga acestui paragraf. Într-atât de celebră este această trecere de pietoni, încât de curând studiourile EMI au decis să amplaseze o cameră de supraveghere, conectată la internet, astfel că, indiferent de oră sau anotimp, fanii Beatles din întreaga lume să poată urmări în timp real cine şi cum traversează Abbey Road.
La aceeaşi dată, Cilla Black urca cinci poziţii în topul britanic, până pe 8, cu Conversations. După decesul lui Brian Epstein, petrecut cu doi ani înainte, Cilla fusese manageriată de prietenul ei, compozitorul Bobby Willis. Single-ul de acum venea după o perioadă în care cariera solistei vocale originare din Liverpool intrase într-un con de umbră. Melodia avea să urce încă un loc, săptămâna următoare. 7 a rămas cea mai înaltă poziţie atinsă. Cilla a murit la începutul lui august 2015, în casa sa de vacanţă din Spania. Avea 72 de ani.