Muse – Survival

Un videoclip care m-a dat gata. O piesă crescendo, asemeni paroxismului unei întreceri sportive, cu tensiunea de dinaintea startului, cu efortul dozat din timpul cursei, cu uriaşa acumulare de energie şi cu explozia de dinaintea finişului. O melodie bine făcută, cu un suport video minunat, migălit cu imagini din arhiva Muzeului olimpic din Lausanne. O piesă care îmi provoacă fiori de fiecare dată când o ascult. Şi văd. Şi am ascultat-o şi văzut-o de vreo zece ori. Doar până acum :)

În toamna anului trecut, oficialii Comitetului Internaţional Olimpic au mers la Matt Bellamy, vocalistul, chitaristul, pianistul şi principalul compozitor al grupului britanic Muse, pentru a-l ruga să realizeze o piesă pentru viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de la Londra. Acesta s-a conformat şi astfel ‘Survival’ a ajuns melodia oficială a marii competiţii din august 2012. Piesa va fi difuzată atunci când sportivii vor intra în arenă şi înaintea ceremoniilor de premiere. Televiziunile vor fi însă principalul vehicul media care o vor promova, pe durata Jocurilor de vară.

‘Survival’ a fost prima piesă lansată pe single de pe albumul “The 2nd Law”, a şasea apariţie discografică de studio, programat să apară în toamnă. S-a întâmplat pe 27 iunie, la BBC Radio 1. Acum, gusturile nu se discută, însă eu unul o văd cel puţin la nivelul nemuritoarei ‘Barcelona’, înregistrată de Monserrat Caballe şi Freddie Mercury în 1987 şi utilizată cinci ani mai târziu, pentru promovarea JO din Capitala Cataloniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>