5 august

1962 La ora 4:25 dimineaţa, dr. Ralph Greenson, medicul psihiatru al lui Marilyn Monroe, suna la poliţia din Los Angeles, pentru a anunţa decesul pacientei sale. Aceasta fusese găsită moartă, în reşedinţa sa din Brentwood, Los Angeles. Avea 36 de ani. La autopsie, medicii au stabilit că decesul s-a produs din cauza intoxicaţiei cu barbiturice şi n-au exclus posibilitatea sinuciderii. Au circulat mai multe variante, în privinţa unui eventual asasinat. Anumite teorii ale conspiraţiei, avându-i în centru pe John şi Robert Kennedy, CIA sau Mafia. S-a spus că preşedintele Kennedy a fost ultima persoană pe care ar fi sunat-o Marilyn.

Înmormântarea a avut loc trei zile mai târziu. De funeralii s-a ocupat cel de-al doilea soţ, fostul mare jucător de baseball Joe DiMaggio. La ceremonie au fost invitate doar 31 de persoane, rude şi prieteni apropiaţi, iar poliţia a interzis accesul presei. Sicriul a fost unul din bronz masiv, drapat în mătase de culoarea şampaniei. Marilyn a fost îmbrăcată în rochia sa preferată, una verde, creaţie Emilio Pucci. În mâini avea un buchet de trandafiri roz. În următorii 20 de ani, a existat în permanenţă câte un buchet de trandafiri roşii, câte şase, schimbaţi de câte trei ori pe săptămână, şi puşi într-o vază din apropierea criptei, datorită lui DiMaggio. Acesta a murit în primăvara lui 1999, la 84 de ani, fără să fi vorbit vreodată în public despre ea sau să exploateze relaţia, şi fără să se fi recăsătorit.

La acea dată, Don’t Ever Change se afla pe locul 5, cea mai înaltă poziţie atinsă în topul britanic. Loc pe care a staţionat timp de două săptămâni. Era primul şi totodată ultimul hit britanic al grupului The Crickets, de după dispariţia liderului Buddy Holly, produsă cu trei ani şi jumătate înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>