Iunie 1972

Era o lună foarte importantă pentru democrația americană. Într-un an cu alegeri prezidențiale, scandalul Watergate mocnea. La ora 2:30, în dimineața zilei de 17 iunie, cinci bărbați sunt arestați în sediul Comitetului Național Democratic, la etajul șase al clădirii de birouri Watergate din Washington DC. Tentativa președintelui Nixon de a evita intervenția FBI în ancheta cazului va duce la anunțarea demisiei, eveniment unic de acest fel în istoria Statelor Unite, produs pe 9 august.

Are și nu are legătură cu episodul de mai sus. Pe 11 iunie, în Manhattan are loc premiera celei mai cunoscute pelicule pornografice din toate timpurile. Deep Throat a costat 25.000 de dolari și a adus producătorilor venituri de 600 de milioane. Care ar fi legătura cu scandalul de la Casa Albă? Deep Throat a fost pseudonimul informatorului care l-a anunțat pe jurnalistul Bob Woodward de la The Washington Post, despre implicarea administrației președintelui Richard Nixon în scandalul Watergate. La 31 de ani după demisia lui Nixon, s-a dezvăluit că Deep Throat era fostul director adjunct al FBI, Mark Felt.

Muzicile de atunci pot fi ascultate, dacă faceţi click pe butonul play de pe pagina Cutiuţei cu muzichii. Audiţie cu bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>