Cămara cu muzici

Aşa a început totul, din dorinţa de a rememora cele întâmplate Beatles-ilor acum jumătate de veac. În cele din urmă, demersul mi-a părut a fi prea exclusivist, aşa că l-am extrapolat topului britanic din acea perioadă. Şi ce titulatură mai bună ar putea fi decât aceasta, a unui loc ticsit cu muzici delicioase, bine puse la păstrare? Evident că băieţii din Liverpool vor fi prezenţi la loc de cinste. Şi nu vor fi singuri, ci vor apărea în peisajul acelei perioade.

Am început prin a realiza o emisiune aniversară, în chiar prima zi a anului 2012. Am luat toate piesele intrepretate atunci de cei patru, la sesiunea demo din studiourile londoneze ale casei de discuri Decca, şi le-am pus cap la cap. A ieşit ceva interesant, după 50 de ani.

The Beatles – Decca Audition by Alexandru Gheorghiaş on Mixcloud

Mi-am propus să continuăm firul poveştii. Postările vor fi săptămânale şi vor cuprinde câte o scurtă descriere a melodiilor nou-intrate în acea ediţie de top. Dar şi câteva amănunte legate de evenimentele importante care se petreceau la acea dată în lume.

Vă invit la drum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>