7 iulie

1985 La doar 17 ani şi 227 de zile, Boris Becker devenea cel mai tânăr tenisman care câştiga un turneu de mare şlem. Se întâmpla la Wimbledon, după ce jucătorul german îl învingea în patru seturi în finală pe sud-africanul Kevin Curren. Mai mult, Becker era primul jucător necotat cap de serie şi cel dintâi german care se impunea în finala de la All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra. Peste patru ani, recordul de precocitate al lui Boris avea să fie corectat de Michael Chang, americanul în vârstă de 17 ani şi 110 zile, care triumfa la Roland Garros.

“Frankie” fusese compusă de Denise Rich, care a visat melodia în avion, în timpul călătoriei din Statele Unite în Elveţia. Deşi la momentul respectiv în vogă erau Frankie Goes to Hollywood, subiectul piesei este Frank Sinatra. Single-ul a fost produs de Nile Rogers de la Chic, la solicitarea expresă a surorilor Sledge, cele care au interpretat melodia. Prima audiţie i-a displăcut acestuia. A revenit peste o săptămână, deoarece ritmul şi versurile îi rămăseseră în minte, obsedant. Sister Sledge au petrecut patru săptămâni pe primul loc în topul britanic, în iunie-iulie 1985. În Statele Unite a avut o evoluţie modestă: doar locul 75.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>