Mai 1990

A fost o lună importantă pentru România. Democraţia încă neconsolidată se propaga prin cea dintâi aducere la urne a populaţiei şi prin victoria covârşitoare a FSN-ului. Dar nu politica este cea care ne interesează. Şi nici prima descindere a minerilor, produsă în luna următoare. Pe astea trebuia să le judece justiţia, iar acum istoricii.

Cert este că în State se asculta rock. De calitate. Dar existau şi germenii viitoarei “revoluţii” muzicale. Nu ştiu cum s-o cataloghez. Cert este că ea s-a produs, iar convulsiile le resimţim în prezent, manipulante şi spălătoare de neuroni.

După această ediţie, de acum mai bine de 20 de ani, mi-am propus să alerg undeva departe, în timp. Încă nu sunt pregătit să ascult muzicile de la sfârşitul penultimului deceniu al mileniului trecut. E adevărul. Aşa am simţit, asta împărtăşesc… Voi puteţi trăi altfel, ascultând emisiunea prin click pe butonul play de pe site-ul Cutiuţei cu muzichii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>