30 iulie

1962 Era inaugurată Trans-canadiana, cea mai lungă autostradă din lume. Sistemul rutier parcurge toate cele zece provincii ale statului din nordul Americii şi este şi în prezent, alături de Trans-siberiana şi de autostrada 1 din Australia, una din cele mai lungi şosele de viteză din lume. Ruta principală se întinde pe distanţa de 8.030 km. Construcţia fusese aprobată în 1949, iar lucrările începuseră în anul următor. Aveau să se încheie în 1971. Şoseaua este uşor de recunoscut, datorită semnelor frunzelor de arţar albe, pe fond verde. În provinciile vestice ale ţării, autostrada Yellowhead este parte componentă a sistemului Trans-canadian.

Tot atunci, americanul Pat Boone avea o performanţă mai bună în topul britanic decât în cel de acasă, cu Speedy Gonzales. Dacă în Billboard Hot 100 melodia n-a urcat decât până pe locul 6, în Marea Britanie single-ul se afla acum pe 3, în drum către poziţia a doua, pe care avea să staţioneze timp de patru săptămâni. Vocea feminină care se aude este cea a lui Robin Ward, în timp de personajul principal este interpretat vocal de acelaşi Mel Blanc care-i dădea viaţă în desenele animate produse de Warner Brothers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>