Germanul a rezistat până la capăt

Marcel Siem a făcut faţă cu brio atacului lansat de Francesco Molinari şi germanul şi-a trecut în palmares cea de-a doua victorie din Circuitul European. S-a întâmplat duminică, pe terenul Clubului Le National din apropierea Parisului, în Openul Franţei. Aflat la şase lovituri de lideri, înaintea ultimei zile, Molinari a început runda finală cu stângul. Un dublu bogey la prima cupă, după care au urmat nu mai puţin de nouă birdies. Şi un scorecard semnat la 64, şapte sub par, cea mai bună rundă a săptămânii, pe terenul care în 2018 va fi gazda Cupei Ryder.

Excepţionala evoluţie a italianului, realizată în condiţii meteo dificile (vânt în rafale), nu a fost încununată de victorie, deoarece Siem şi-a păstrat calmul şi a încheiat ultima rundă la 67, rezultat suficient pentru a-i asigura un total de opt sub par, cu o lovitură mai puţin faţă de peninsular. A fost aceasta doar a doua victorie a lui Siem, 31 de ani, şi a venit la aproape opt ani şi jumătate de la precedenta, realizată în Campionatul Alfred Dunhill Links.

Victoria este foarte importantă, deoarece îi asigură lui Siem un loc la startul celei de-a 141-a ediţii a Openului britanic, turneul care va începe de joi într-o săptămână, la Royal Lytham and St Annes. El a devenit al treilea jucător german care triumfă în Openul Franţei, după Bernhard Langer şi Martin Kaymer. Şi tot al treilea jucător din această ţară care îşi trece în cont peste un milion de euro într-un singur sezon, după aceiaşi compatrioţi.

Sunt foarte fericit. Victoria aceasta înseamnă enorm pentru mine – a spus învingătorul, la primirea cecului în valoare de 525.000 de euro. Înainte de toate, după opt ani de zile, chiar nu mai contează ce fel de turneu câştigi. Orice victorie este foarte importantă, deoarece îţi dă încredere din nou. De fiecare dată când am jucat constant bine anul acesta, şi au fost multe astfel de ocazii, n-am reuşit.  S-au întâmplat de fiecare dată tot felul de lucruri aiurea.”

Săptămâna aceasta, cei mai valoroşi jucători ai Circuitului European vor face deplasarea la Inverness, pe terenul links al clubului Castle Stuart, pentru a disputa Openul Scoţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>