Mai 1982

Așteptam mai mult de la 1982. Așa cum am așteptat mai mult și de la Cupa Mondială din Spania, câștigată de Italia lui Enzo Bearzot, în vara acelui an. Poate că de aceea am resimțit nevoia de a mă întoarce puțin către rădăcinile muzicii, înspre anii ′50. Ceea ce am și făcut, fără să stau prea mult pe gânduri, cu Buddy Holly și Ella Fitzgerald.

Și poate că tot de aceea mi-a venit ideea unei surprize, a punerii în undă de melancolie. Mai spre sfârșitul Radio Grafiilor, veți observa. Ce să mai vorbim despre final? Tocmai ce am urmărit, dintr-o suflare, senzaționala performanță a lui Steve Buscemi din Boardwalk Empire, un serial superb, al cărui generic m-a obsedat într-atât încât am căutat piesa respectivă.

Băieții se numesc The Brian Jonestown Massacre, iar melodia cu pricina a fost lansată fără surle și trâmbițe, pe la jumătatea anilor ′90. Este evidentă tenta Rolling Stones (nu degeaba există acel Brian Jones din titulatura formației!). Și, slavă Domnului, fără nicio influență din îngrozitoarea întâmplare din noiembrie 1978, din Guyana. Piesa sună bine și vă las să vă convingeți, făcând click pe butonul play dintr-unul din sipeturile cu comori ale Cutiuţei cu muzichii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>