Maxine Nightingale – Right Back to Where We Started From

Maxine Nightingale - Right Back Where We Started FromPromiteam în ediţia cu muzici din martie 1976 a Radio Grafiilor că voi reveni cu o poveste interesantă, care are drept legătură comună melodia de faţă. Right Back to Where We Started From a fost compusă în vara lui 1975 de Pierre Tubbs şi Vincent Edwards. Totul s-a întâmplat foarte repede. A fost nevoie de doar şapte minute pentru ca melodia să iasă la iveală, în taxiul care-l purta pe Tubbs la spitalul unde soţia sa urma să nască. Este un elogiu pe care acesta îl aduce fenomenalei triplete de compozitori Holland/Dozier/Holland de la casa de discuri Motown. A doua zi, Edwards a realizat un demo vocal şi tot el a fost cel care a recomandat-o pe Maxine Nightingale, cu care jucase în musicalul Hair de pe Broadway, pentru a înregistra versiunea oficială. La început, tânăra londoneză în vârstă de 26 de ani a refuzat. A acceptat doar atunci când cei doi compozitori i-au oferit o cotă parte din drepturile de autor şi nu tariful standard, de 45 de dolari, atât cât era plătită participarea la o sesiune de înregistrări. Lansată pe single, piesa a ajuns până pe locul 2 în Statele Unite, poziţie pe care a ocupat-o timp de patru săptămâni, în primăvara lui 1976.

Piesa a revenit în actualitate în 1989, când a fost preluată de Sinitta. Singura prezenţă a americancei în Billboard Hot 100 (ajunsă până pe un modest loc 84) a avut o evoluţie mult mai bună în Marea Britanie natală a lui Maxine, acolo unde a urcat până pe 4. Posibil şi pentru că producţia a fost realizată de de-acum legendarii Stoke/Aitken/Waterman. Prin urmare, succesul în cazul celor două a venit în cruciş, de cele două părţi ale Atlanticului.

Dar şi mai interesant a fost ce-am descoperit atunci când am săpat în trecutul celor două interprete. Anume că există o legătură, fie ea şi îndepărtată. Sinitta este fiica actriţei şi solistei vocale canadiene Miquel Brown, sora vitregă a lui Amii Stewart. Originară din Montreal, dar crescută la Vancouver, Miquel le-a născut pe gemenele Sinitta şi Greta la vârsta de doar 14 ani. Copilele i-au fost încredinţate mult mai târziu, pentru a le creşte. Asta după ce a fost prezentă la castingul pentru musicalul Hair, acolo unde a obţinut rolul Sheilei. Acelaşi pe care-l interpretase cu câţiva ani mai devreme… Maxine Nightingale.

Revenind la Sinitta, să mai menţionez faptul că aceasta intrase în showbiz de la o vârstă fragedă. La doar 13 ani, a apărut în musicalul The Wiz, iar peste un an făcea parte din trupa de dansatoare a grupului Imagination. Pentru ca la 16 ani să devină iubita lui Simon Cowell, alături de care avea să pună bazele, în anii ’90, după ce n-a mai avut succes în cariera muzicală, a unor emisiuni de televiziune ca Pop Idol, X Factor, Britain’s Got Talent sau American Idol. Formate TV atât de apreciate şi în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>