13 iulie

1962 Evenimentul a rămas în istoria Marii Britanii drept echivalentul “Nopţii cuţitelor lungi”. Premierul conservator Harold Macmillan demitea nu mai puţin de şapte membri ai cabinetului, o treime din Guvern. Mişcarea a fost determinată de scăderea popularităţii Partidului conservator, concretizată în pierderea câtorva locuri în Parlament, la alegerile intermediare, în favoarea rivalilor liberali. Principalul vizat a fost Selwyn Lloyd, ministrul de finanţe, înlocuit cu Reginald Maulding. În ciuda unei uşoare reveniri în sondaje, conservatorii aveau să fie zguduiţi de o serie de scandaluri în anul următor. Ceea ce îl forţa pe Macmillan să-şi dea demisia din funcţia de prim ministru şi să fie înlocuit de Alec Douglas-Home. Înainte ca partidul să fie învins de laburiştii lui Harold Wilson, la alegerile din 1964.

La aceeaşi dată, Brenda Lee urca şapte poziţii, până pe 7, în topul britanic, cu o piesă lansată pe faţa B la ‘Everybody Loves Me But You’ şi rămasă pe nedrept necunoscută. ‘Here Comes That Feeling’ s-a bucurat de mai mult succes în Marea Britanie decât în Billboard Hot 100, acolo unde nu a ajuns decât până pe locul 89. Săptămâna următoare, melodia a staţionat pe 7, pentru ca apoi să urce până pe 5, cea mai înaltă poziţie ocupată în UK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>