9 iulie

1958 Se producea cel mai mare tsunami din istoria cunoscută a Omenirii. Urmare a unui cutremur de 7,9 grade pe scara Richter, un gheţar din Golful Alaska s-a prăbuşit în apă şi a dislocat un volum de 30 de milioane de metri cubi de apă. Valul produs astfel s-a ridicat la 524 m! Era al cincilea megatsunami produs în fjordul din Golful Lituya, un intrând lat de 3 kilometri şi lung de 10. Şi-au pierdut viaţa cinci persoane. Trei pe insula Khantaak, alte două prinse de val, în golful cu pricina.

Şi tot atunci, pe primul loc în topul britanic erau doi americani. Fraţii Phil şi Don Everly începeau prima din cele şapte săptămâni, cât timp compoziţia soţilor Boudleaux şi Felice Bryant ‘All I Have to Do Is Dream’ s-a aflat în fruntea ierarhiei vânzărilor. Pe faţa B a acelui single se afla ‘Claudette’, primul succes din cariera de compozitor a lui Roy Orbison, melodie care purta prenumele soţiei acestuia. După această piesă, Orbison şi-a reziliat contractul cu Sun Records şi a încheiat o înţelegere cu casa de producţie de care aparţineau şi Everly Brothers – Acuff-Rose Music, din Nashville, Tennessee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>