8 iulie

1994 Kim Jong-Il devenea noul preşedinte al Republicii Populare Democratice Coreene, după moartea tatălui său – Kim Il-Sung, cel care condusese cu mână de fier ţara comunistă din 1948. Peste 15 ani, Jong-Il a amendat Constituţia, pentru a fi numit “lider suprem”. După moartea produsă în decembrie 2011, la conducerea ţării a fost promovat cel de-al treilea său fiu, Kim Jong-Un, ceea ce face din Coreea de Nord o ţară cu dinastie comunistă :)

Nr. 1 la acea dată în topul britanic era coverul pe care scoţienii de la Wet Wet Wet îl realizaseră la o mai veche piesă aparţinând grupului The Troggs. ‘Love Is All Around’ a figurat nu mai puţin de 15 săptămâni pe cea mai înaltă poziţie a topului din Marea Britanie, în perioada iunie – septembrie. Melodia a profitat şi de pe urma includerii în coloana sonoră a filmului “Patru nunţi şi o înmormântare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>