27 iulie

1974 Se consuma un nou episod al Scandalului Watergate. Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite vota 27-11 în favoarea suspendării Preşedintelui Richard Nixon, acuzat pentru obstrucţionarea justiţiei. Era încă o picătură în paharul care începuse să se umple în iunie 1972 şi al cărui lichid s-a vărsat pe 9 august 1974, odată cu anunţul demisiei ocupantului Casei Albe. Succesorul său, Gerald Ford, l-a achitat pe Nixon de orice acuzaţie.

Tot atunci, The Three Degrees ocupau locul 7 în topul britanic, cu When Will I See You Again, o piesă care urca nu mai puţin de zece poziţii faţă de săptămâna anterioară. Avea să ajungă nr. 1 timp de două săptămâni, în ultima jumătate a lunii august. Melodia a rămas până în prezent ca unul din single-urile reprezentative ale muzicii soul din Philadelphia. Ajunse doar până pe 2 în Billboard Hot 100, cele trei s-au bucurat de mai mult succes dincoace de Atlantic. O dovadă în acest sens este faptul că în 1978 au fost invitate să cânte această piesă la Palatul Buckingham, la petrecerea organizată de Prinţul Charles, cu ocazia împlinirii a 30 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>