23 iulie

1967 Într-o zi de duminică, dis-de-dimineaţă, avea loc evenimentul care producea scânteia, pentru luptele de stradă din Detroit, una din cele mai grave revolte civile din istoria Statelor Unite. Picătura care a umplut paharul a fost intervenţia poliţiei într-unul din barurile care funcţionau fără licenţă, la intersecţia străzilor 12 şi Clairmount. Confruntările forţelor de ordine cu patronii barului şi cu cei aflaţi la faţa locului au degenerat în cinci zile de lupte de stradă. Guvernatorul de Michigan, George Romney, tatăl actualului favorit la candidatura republicană pentru preşedinţia Statelor Unite, Mitt Romney, a solicitat intervenţia Gărzii Naţionale, iar Preşedintele Lyndon Johnson a trimis armata, pentru restabilirea calmului. La final, au fost înregistraţi 43 de morţi şi 467 de răniţi, au fost efectuate peste 7.200 de arestări şi au fost distruse peste 2.000 de clădiri. Doar luptele de stradă de la încorporările din New York, din timpul Războiului Civil, şi revolta din Los Angeles 1992 au depăşit ca amploare evenimentele de la Detroit.

Tot atunci, All You Need Is Love începea a doua din cele trei săptămâni petrecute în fruntea topului britanic. Compoziţia lui John Lennon fusese interpretată pe 25 iunie de Beatles, în programul live Our World, prima transmisiune în direct efectuată pe întreg Mapamondul, prin satelit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>