22 iulie

1962 Sonda spaţială Mariner 1 era distrusă, prin comandă de la sol, la doar 294,5 secunde de la lansare, după ce o eroare la una din aplicaţiile sistemului de ghidare a dus la imposibilitatea operării direcţionale, fapt care ar fi provocat o prăbuşire în zona Atlanticului de Nord, aproape de ruta navigabilă, sau într-o regiune locuită. S-a stabilit că la originea problemei s-a aflat o disfuncţie a echipamentului de ghidare a rachetei de propulsie Atlas. Neoficial, programatorii au acuzat sistemul Fortran ca fiind de vină pentru eşecul misiunii, în speţă o cratimă lipsă, în scriptul utilizat. Ulterior, Mariner 2 avea să devină prima sondă spaţială care ajungea în apropierea unei planete – Venus, în decembrie acelaşi an.

Tot atunci, se producea schimbarea la vârful topului britanic. Noul nr. 1 era I Remember You, melodia interpretată de Frank Ifield. Avea să rămână pe această poziţie nu mai puţin de şapte săptămâni. Australianul preluase compoziţia din 1941 a lui Victor Schertzinger, pe versurile lui Johnny Mercer, interpretată pentru prima dată de Dorothy Lamour, în coloana sonoră a filmului The Fleet’s In, apărut un an mai târziu, după intrarea Statelor Unite în război.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>