18 iulie

1969 Se producea un nou incident în familia Kennedy. După asasinările fraţilor mai mari, John (1963) şi Robert (1968), Ted era implicat într-un accident auto rămas învăluit în mister chiar şi în prezent. Aflat la volanul maşinii sale, un Oldsmobile Delmont 88, senatorul de Massachusetts cădea cu vehiculul în apă, odată ajuns într-un loc în care drumul de pe dig se îngusta, în dreptul unui pod fără balustrade, din apropierea insulei Chappaquiddick. În urma accidentului, murea însoţitoarea omului politic, Mary Jo Kopechne, o tânără în vârstă de 28 de ani, rămasă în vehiculul scufundat. Cu origini poloneze, Mary Jo fusese secretara lui Robert Kennedy şi lucrase la coordonarea în teritoriu a campaniei pentru nominalizarea acestuia la funcţia de candidat democrat pentru preşedinţia Statelor Unite.

Ulterior, Ted Kennedy, pe atunci în vârstă de 36 de ani, a mers în camera sa de hotel din Edgartown şi nu a raportat accidentul. A primit condamnarea minimă – două luni de închisoare, cu suspendare. Deşi a rămas senator şi a fost reales în alte şapte rânduri, evenimentul din acea noapte i-a distrus imaginea în plan naţional şi l-a împiedicat să candideze la funcţia de preşedinte al Statelor Unite. A murit în 2009, la 77 de ani.

Tot la acea dată, Elvis Presley se afla în staţionare, pe locul 2, în topul britanic, cu In the Ghetto. Este cea mai înaltă poziţie atinsă dincoace de Atlantic, de această compoziţie Mac Davis, o melodie care l-a ajutat pe Elvis să revină în atenţia admiratorilor, după aproape şapte ani petrecuţi mai degrabă pe platourile de filmare, decât în studio, în pelicule de slabă calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>