Trupe confirmate pentru 5-7 octombrie

NIGHT IN GALES - Înființată în 1996 în Germania, trupa este una dintre cele care au constituit noul val de death metal melodios, cu puternice influențe suedeze. Încă de la primul album, intitulat “Towards The Twilight”, muzica Night In Gales a fost extrem de apreciată, acest album fiind editat de Nuclear Blast Records, celebrul label unde puține trupe au avut de-a lungul timpului oportunitatea de a avea editat un album de debut.

Cel mai nou material de studio al trupei datează din 2011, a fost produs de Lifeforce Records, este intitulat “Five Scars” și a fost primit cu un deosebit entuziasm de către fani și presa de specialitate. Noul album prezintă un Night In Gales în plină forță creativa, aducând din nou în fundal sonoritățile comparabile cu cele semnate At The Gates, Desultory sau alte nume sonore ale scenei death metal cu accente melodice.

PROTEST URBAN este considerată de mulți “bătrâni” ai scenei underground ca fiind prima trupă de metalcore din România. Adevărat sau nu, în cei 9 ani de activitate, constănțenii au realizat 3 albume, care au avut, la vremea lor un impact major aspura scenei de hardcore din România. Protest Urban a fost trupa în care au cântat toboșarul, basistul și chitaristul White Walls, așa că pentru cei care nu i-au cunoscut încă, numai această informație poate fi o garanție a calității muzicii.

În acest moment, Protest Urban cântă în formula care i-a consacrat, singura diferență fiind pe postul de tobar, unde a fost cooptat Răzvan “Napalm” Răduță Penda – nimeni altul decât toboșarul trupelor Cap De Craniu sau H8! Așadar, dacă vreți să vedeți la lucru o legendă cu care ne putem mândri cântând alături de unul dintre cei mai talentați toboșari de metal extrem, nu ratați recitalul lor de la Amfiteatru Eminescu, în cadrul Metal Crush Party!

WHISPERING WOODS a luat ființă în toamna anului 2008, proiectul fiind început de Doru Cailean și Norbert Gero, care au avut ideea de a pune bazele unei formații orientate către metalul melodic. După o serie de schimbări în componență, și 3 demo-uri editate, Whispering Woods înregistrează și lansează albumul de debut, intitulat “Fairy Woods” și lansat în 2011. Materialul aduce în prim plan un metal bine echilibrat, cu influențe din zona symphonic, complexul aranjament muzical punând în evidență o frumoasă voce feminină.

GRIMEGOD s-au făcut cel mai bine cunoscuți datorită numeroaselor concerte susținute în întreaga țară. Trupa este activă de mai mult de douăzeci de ani, în 1994 scoțând la suprafață primul demo. Grimegod este a doua trupă autohtonă care a semnat cu cel mai vechi label de metal din România, Bestial Records. În 1997, formația arădeană este votată drept trupa anului în revista Heavy Metal Magazine. Adepți ai stilului gothic doom, Grimegod au cântat în repetate rânduri în fața unui public foarte larg

La începutul anului 2007 au deschis concertul Tiamat din Bucureşti, iar câteva luni mai târziu au cântat pe aceiaşi scenă cu The Haunted, Aborted, Moonsorrow şi mulți alții în cadrul festivalului Metal Healing din Grecia. De curând, arădenii de la Grimegod au reeditat, sub formă de digipack albumul Under the Sad and Silent Sky, lansat inițial de Bestial Records în 1997, având un număr de vânzări record la acea vreme, respectiv 2000 de copii. Noua versiune, uşor remasterizată a fost produsă de către Taboo Music. În prezent, trupa lucrează în studio, la un nou album.

Metal Crush Party este realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 Bucureşti şi al Centrului Mihai Eminescu, fiind susținut de Ageless Club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>