V 27 iulie 2012 (Z 0)

Era absolut normal ca să se întâmple astfel. Ceremonia de deschidere a ţinut capul de afiş al Zilei Zero. Mi-am propus să realizez o cronică subiectivă a evenimentelor. Prin urmare, voi spune că, atât cât am văzut, spectacolul mi-a adus aminte de un film vizionat acum vreo zece ani. Cu Kenneth Branagh, într-unul din rolurile importante, cu Will Smith şi Salma Hayek. Wild Wild West se numea acea nebunie :) Revenind la feeria de culori şi sunete de la Londra, poate că aceasta a fost un piculeţ mai cuminte în efecte speciale, şi că, din păcate, peisajul idilic din Furtuna maestrului Will s-a transformat în iadul industrial care a dus la crearea Imperiului britanic.

De fapt, evenimentul zilei de vineri a fost consemnat în poligonul de tir cu arcul, acolo unde un sud-coreean cu miopie ultra-avansată a stabilit un nou record mondial. 699 de puncte, dintr-un total maxim posibil de 720. Peste fix o săptămână, acesta va avea şansa să devină primul reprezentant al ţării care domină de ani buni concursul pe echipe câştigător al întrecerii olimpice la individual. Există şanse mari ca finala să fie o afacere sută la sută sud-coreeană, deoarece cei trei participanţi din această ţară s-au clasat pe primele trei locuri, la finalul întrecerii care a avut darul de a completa tabloul de concurs, cu 64 de arcaşi. Printre care se află şi românul Dan Olaru, autor al celui de-al 47-lea rezultat. Tirul cu arcul a fost introdus în programul JO în urmă cu 40 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>