J 26 iulie 2012 (Z -1)

După turneul feminin, care debutase în ajun, azi a fost rândul fotbaliştilor să intre în arenă, pentru a disputa meciurile din prima etapă a fazei preliminare, a grupelor. Supriza a fost consemnată în Grupa D, pe Hampden Park din Glasgow, acolo unde Japonia a învins la limită Spania, datorită golului înscris de Yuki Otsu, jucătorul Borussiei Moenchengladbach, din prima repriză. Anterior, Marocul încheiase la egalitate, 2-2, meciul cu selecţionata olimpică a statului Honduras.

Semi-surpriză pe stadionul Old Trafford din Manchester, acolo unde naţionala gazdelor, Marea Britanie, a fost egalată când mai rămăseseră opt minute de joc, de selecţionata Senegalului. Britanicii deschiseseră scorul în prima repriză, prin Bellamy. Tot în Grupa A, Uruguayul a revenit şi a învins Emiratele Arabe Unite cu 2-1.

În Grupa B, au fost consemnate două rezultate de egalitate: Mexic – Coreea de Sud 0-0 şi Gabon – Elveţia 1-1. Iar în Grupa C, Belarus a învins Noua Zeelandă, în timp ce Brazilia a încheiat în favoarea sa, 3-2, meciul cu Egiptul, după ce sud-americanii, fără aur olimpic în palmares, au condus la pauză cu 3-0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>