D 29 iulie 2012 (Z 2)

Şi am fost din nou pe punctul de a urca pe podium. Am palpitat la fiecare asalt al lui Rareş Dumitrescu, la sabie. Clasat la final pe un meritoriu loc patru, într-o întrecere câştigată de un maghiar, Szilagyi Aron. Pentru a treia oară din tot atâtea dăţi, Ungaria a câştigat aurul la sabie individual, la Londra! Altfel, fetele s-au calificat în finala pe echipe la gimnastică, iar poloiştii s-au antrenat puţin cu echipa gazdă.

În bazinul olimpic, a fost ziua Franţei. Nu, n-a căzut Bastilia :) N-au căzut decât vreo două-trei recorduri. Olimpice, mondiale. Reprezentanţii Hexagonului au câştigat două medalii de aur, prin Camille Muffat, la 400 liber, şi cu ştafeta masculină, la 4 x 100 liber. Entuziasmante au fost şi succesele americancei Dana Vollmer la 100 fluture şi sud-africanului Cameron van der Burgh, la 100 bras. În fiecare dintre cazuri, cu noi recorduri ale lumii. Şi tot acolo, a început festivalul chinezesc la sărituri în apă. O primă medalie olimpică de aur, în proba de trambulină 3 m sincron. Le aşteptăm pe următoarele şapte…

Dacă-s talere, e Kimberly Rhode. Americanca şi-a trecut în palmares un al treilea titlu olimpic. După cele câştigate la Atlanta şi Atena, în întrecerea de dublu talere. Şi este pentru a cincea ediţie la rând când Kim urcă pe podium la Jocurile Olimpice!

Să mai notăm şi prima surpriză din turneu masculin de fotbal, acolo unde Spania a fost eliminată, încă din faza grupei. Ibericii au suferit a doua înfrângere, din primele două meciuri. După Japonia, Honduras. De fiecare dată, 1-0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>