Lowry vrea mai mult

Duminică, Shane Lowry şi-a trecut în palmares primul succes din Circuitul European, în calitate de golfer profesionist. Prin victoria din Masters-ul Portugaliei, de pe traseul clubului Oceânico Victoria din Vilamoura, irlandezul în vârstă de 25 de ani şi-a obţinut dreptul de a juca în Campionatul Circuitului Mondial DP din Dubai, turneul care încheie sezonul. În plus, şi-a reconfigurat obiectivul din acest an. De-acum, misiunea sa este de a se clasa între primii zece, în Cursa către Dubai – ierarhia europeană a câştigurilor.

Lowry a realizat o rundă finală excepţională, în ziua a patra a concursului din regiunea Algarve. Un 66 i-a asigurat victoria la diferenţă de o lovitură şi l-a făcut să intre în posesia cecului în valoare de 375.000 de euro. Sumă care l-a urcat pe irlandezul nostru de pe 65 pe 29 în clasamentul câştigurilor.

Devenit celebru în 2009, atunci când, amator fiind, câştiga Openul ţării sale, în faţa unei mulţimi de irlandezi în delir, Lowry a încheiat al optulea, la egalitate, anul trecut, la prima sa vizită pe traseul Earth din Emiratele Arabe, un rezultat care l-a făcut să încheie anul 2011 pe cea mai bună clasare din carieră: locul 41, în Cursa către Dubai.

Cei mai valoroşi 60 de jucători din Circuitul European vor reveni pe terenul clubului Jumeirah, în ultimul weekend din noiembrie, iar Lowry speră să încheie ceea ce a fost un sezon superb, printr-o evoluţie într-atât de bună, încât să-i aducă o parte din bonusul acordat primilor zece jucători din ierarhia Cursei către Dubai.

La începutul săptămânii, obiectivul meu era să-mi asigur prezenţa în Dubai, pentru că nu eram sigur câte turnee urma să joc în Circuitul European, sezonul acesta. Mi-am zis că o clasare între primii cinci ar fi fost suficientă pentru a-mi asigura un loc între primii 60. Am reuşit un pic mai mult de-atât!

E nemaipomenit să intri între primii 30, în Cursa către Dubai, iar asta îmi dă şi mai multă încredere, înaintea acelei săptămâni. Anul trecut, am încheiat între primii zece, ceea ce înseamnă că traseul de acolo se potriveşte jocului meu. Anul acesta, o să-mi stabilesc obiective şi mai înalte. Va fi un final extraordinar de sezon, pe care-l aştept cu nerăbdare. Dacă voi avea o săptămână bună, aş putea intra între primii zece în Cursa către Dubai, ceea ce ar fi un sfârşit de sezon excepţional.

Compatriotul lui Lowry, irlandezul Rory McIlroy este în continuare lider în Cursă, cu mai bine de 2,8 milioane de euro, iar Justin Rose e mai departe pe doi, la diferenţă de 437.334 de euro în urma liderului clasamentului mondial.

Sud-africanul Branden Grace e al treilea, în mare parte datorită celor patru victorii realizate sezonul acesta în Circuitul European, în timp ce pe locul 60 se află scoţianul Scott Jamieson, aflat la doar 177 de euro în faţa suedezului Joel Sjöholm, primul sub linie.

Cum turneul programat iniţial în această săptămână, Masters-ul Andaluziei, a fost anulat, din cauza absenţei sponsorilor, jucătorii de golf din Circuitul European sunt aşteptaţi să facă deplasarea tocmai în vestul Australiei, acolo unde se va juca Turneul cu invitaţii de la Perth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>