Kaymer – eroul de la Medinah

Autor al unui sezon slab, dacă luăm în calcul performanţele anterioare lui 2012, Martin Kaymer a reuşit totuşi putt-ul care a schimbat destinaţia Cupei Ryder. S-a întâmplat la ultima cupă din meciul cu Steve Stricker. Un putt executat de la un metru şi jumătate, care a trimis mingea în cupă. Întrebat la conferinţa de presă dacă s-a gândit la putt-ul ratat de compatriotul Bernhard Langer în 1991, în circumstanţe asemănătoare, germanul a răspuns

Nu-mi place întrebarea, însă trebuie să recunosc că am făcut asta. Da, m-am gândit la acea întâmplare. M-am gândit la Bernhard Langer, mai ales atunci când am mers ca să citesc panta, lângă gaură. Şi, pentru a fi cu totul onest, trebuie să vă spun că era o urmă de talpă, pe trasa mea. Însă m-am încurajat şi mi-am spus că nu se poate să se repete. Nu m-am gândit niciodată c-o să ratez. Nu am fost deloc nervos. Ştiam exact ce am de făcut. Dar, dacă mă întrebaţi cum s-a întâmplat ca acel putt să trimită mingea în cupă, să ştiţi că habar n-am. Nu-mi mai amintesc nimic.

În 1991, pe terenul clubului Kiawah Island din Carolina de Sud, înaintea ultimului meci, cel dintre reprezentantul gazdelor Hale Irwin şi Bernhard Langer, americanii conduceau la diferenţă de un punct. Irwin şi Langer au ajuns la ultima cupă la egalitate. Pentru a câştiga trofeul, gazdele aveau nevoie de victoria lui Irwin sau de un egal. Europenii rămâneau în posesia Cupei Ryder doar în cazul unei victorii a lui Langer. Ambii jucători au avut probleme la acea ultimă cupă şi s-au văzut apoi puşi în situaţia de a lovi câte două putt-uri. Langer a trimis de la 1,80 m, în paralel cu panta, pentru par, iar Irwin a avut un putt mai scurt, pentru bogey. Spre marea surpriză a coechipierilor, Langer a acceptat putt-ul pentru bogey al lui Irwin şi s-a pus în poziţia jucătorului care trebuia să realizeze lovitura. Langer a ratat, meciul s-a încheiat la egalitate, iar americanii au reintrat în posesia trofeului.

Revenind la Medinah, să notăm că şi Sergio Garcia şi Rory McIlroy au mărturisit că s-au gândit şi ei la acel putt al lui Langer, atunci când Kaymer se pregătea să lovească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>