Eric Burdon – Black Dog

La 71 de ani, Eric Burdon revine. Şi o face în forţă. Fostul vocalist de la Animals, din anii ’60, sau de la War, din deceniul următor, s-a alăturat acum grupului american The Greenhornes, cu care va lansa o colecţie de patru piese, în ultima decadă a lui noiembrie 2012, pe 23, în vinerea neagră a vânzărilor record. Dintre acestea, Black Dog a fost deja oferită spre ascultare, graţie celor de la revista The Rolling Stone.

De unde şi până unde acest titlu? De la o expresie a lui Winston Churchill – “Black Dog of Depression”, prin care primul ministru al Marii Britanii, din vremea Celui de-al Doilea Război Mondial îşi descria perioadele de profundă disperare. În ultimii ani, Burdon a suferit de pe urma unor dureri de spate, căpătate în urma unei căzături pe gheaţă. Durerea nu ceda decât atunci când urca pe scenă. Începuse să-l afecteze mental, şi aşa ajunsese să intre în criză, în Black Dog.

Aşa a luat naştere această melodie. Acum, Burdon se întâlneşte cu alţi câini negri în cartier, unii care se poartă frumos cu el. Întinde mâna înspre ei, prin gard, şi-i mângâie. Este incredibil câte traume poate vindeca muzica…

La final, poate că n-ar strica să-i cunoaştem mai bine pe băieţii (şi fetele) din Cincinnati. Nu e de ici, de colo, ca o trupă care s-a produs pe stadioane, alături de Jack White, printre alţii, să vină şi să-ţi cânte în sufragerie :)

Aşteptăm cu interes, nu încă un congres, ci celelalte trei piese ale EP-ului din noiembrie ;)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>