Liviu Andrei – Gayzer

O carte care se citeşte la mai multe niveluri, în funcţie de gradul de înţelegere al fiecăruia. Se poate citi şi în tren, dar poate fi analizată şi la o oră de literatura română, la liceu. Vor fi mulţi care se vor declara îngroziţi de limbajul utilizat în roman. Alţii, care se vor feri să mărturisească lectura, dar vor tresălta în ascuns la fiecare descriere cu lux de amănunte a diverselor perversiuni. Este ca un jet care poate dura sau care se poate stinge pe loc. Cu siguranţă că este o carte intensă. Scrisă în forţă. Al cărei personaj principal trăieşte, asemeni jetului cu pricina, grandoare şi decadenţă.

Nu pot spune nici că mi-a plăcut, nici că m-a îngrozit. Este ceea ce este. O frântură din ţara asta. Cu mult mai decentă decât ceea ce bănuiesc a sălăşui prin molozul post-ceauşist, cu securişti pederaşti, francmasoni, neo-nazişti şi/sau rasişti. Cum rămâne cu pedofilia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>