O optică nouă, dar veche

StilouDe câteva zile mi-am impus limitarea propriului acces la Facebook. O oră şi jumătate pe zi. Seara. În prime time. Sunt câteva zile de la sistarea drogului. În primele două am avut mereu acel reflex de a căuta pagina care-şi schimbă încontinuu înfăţişarea. Dependenţă. Gazeta în perpetuă modificare, aducând ştiri din cercul de oameni aleşi. Fără rezultat. “Pagina nu poate fi accesată.” Sevraj. După alte câteva zile, reflexul voyeurist a dispărut mai repede decât mă aşteptam. Şi mi-a revenit pofta de comunicare. Am căpătat timp suplimentar pentru proiectele multe şi ghilotinate de termene în scurt. Am regăsit timp pentru a ieşi din faţa monitorului. Şi am regăsit acest site, prin care îmi voi filtra comunicările de acum înainte. Este diferenţa dintre colile de hârtie velină, aşteptând peniţa cu cerneală, şi foiţele de post-it pe care mâzgăleşti la repezeală câte un gând, veşnic obsedat că undeva pe peretele de ştiri va apărea o comunicare foarte importantă.

Îmi sunt martori mulţi dintre cei cu care am comunicat pe Facebook. V-am spus mereu să vă deschideţi bloguri. Unde să vă scrieţi gândurile în tihnă. Am dat sfaturi pe care eu le-am ignorat. Nu va mai fi cazul. Avantajele utilizării unui blog faţă de site-ul de socializare sunt evidente. Nu mă refer aici la numărul de unici sau la acela al paginilor accesate. E vorba de proprietate, înainte de toate. Sunt gândurile tale. Iar Facebook va fi exact ceea ce trebuie să fie. O agora unde vin să se întâlnească avatarurile individualizate sub formă de blog.

Reîncep ceva ce trebuia continuat. Dacă doriţi să mă găsiţi cu gânduri, muzici, istorii, diverse, accesaţi pagina de primire a acestui site, iar în partea dreaptă veţi afla tot ceea ce a fost postat recent. Abonându-vă la Twitter, le veţi primi la momentul potrivit. Facebook va rămâne o simplă platformă de promovare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>